Kako se većina naših aplikacija snažno oslanja na SQL baze podataka od početka koristimo MySQL RDBMS koja je danas najrasprostranjenija baza na svijetu. I ovo što čitate je rezultat nekoliko desetina SQL upita! Izuzetna brzina čitanja i robusnost čine ovu bazu rješenjem za velika opterećenja.

MySQL bazu koristimo i za naš redakcijski sustav StoryEditor

Sustavi u produkciji koriste Linux ili FreeBSD UNIX sustave koji su u mogućnosti pružiti rad u režimu 24/7/365 uz minimalno održavanje te lako i brzo integriranje s drugim platformama npr. Windows ili Mac serverima.

Ukoliko vas zanima pitanje o operativnom sustavu servera ili "što vrti ovaj server" za poznate servere npr. yahoo.com ili općenito, pogledajte na www.netcraft.com

Komunikacija client-server se oslanja na Javascript i na tzv. AJAX asinhroni prijenos podataka koji omogućuje brz prijenos podataka i preko sporijih linkova. Kako naše aplikacije obično transportiraju velike količine podataka tekstova i slika taj posao uspješno obavlja serverski software PHP 5.x

Domena.com je Adobe Bronze partner i za razvoj korisničkih aplikacija koristimo Microsoft Visual Studio i .NET tehnologije za korisničke apliakcije. Za pristup bazama koristimo standardne ODBC drivere za priključak na SQL baze. Sve aplikacije su potpuno oslonjene na UTF-8 standardu pa nema problema s fontovima i našim znacima.

Smatramo da korisnik korištenjam Open platforme sustava dobiva moderan siguran sustav koji se lako nadograđuje.